Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan min kompis ta studenten med mig?

10 nov 2021
FRÅGA
Hej! Min fråga är om man kommer få ta studenten 2022 om man har f i matte, svenska och engelska? Är det krav på att dessa ämnen måste vara godkända för att få ta studenten i samband med meriten ?
Har en kompis som inte tar skolan på allvar och inte är godkänd i detta. Vill såklart att vi ska ta studenten tillsammans men hon är aldrig i skolan och verkar inte bry sig om hur det går.

Svar:

17 nov 2021

Hej! 

Vad tråkigt att din kompis inte verkar vilja engagera sig i skolan. Din kompis kan vara med på studenten och gå ur skolan, men kommer inte få någon gymnasieexamen. Istället får hon ett studieintyg. Detta innebär att hon måste läsa upp sina betyg på Komvux för att kunna få sin gymnasieexamen. Även för att kunna studera vidare, både för högskoleutbildningar och yrkesutbildningar. 

Tipsa din kompis att ta hjälp av lärare och studie- och yrkesvägledare om hon har det tungt med skolan, så hon kan få den stöttning hon behöver! 

Lycka till! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information