Kan jag ändra programfördjupning?

10 nov 2021
FRÅGA
Hej!

Jag har en fråga angående programfördjupningar på gymnasiet. Om det står att programfördjupningen är 300p, och det erbjuds i skolan 4 kurser (2st 100p, 2st 50p) betyder det att jag behöver läsa alla 4 kurser? För att få 300p.

Om ja, vad händer om jag väljer att ta bort en av kurserna? då kommer jag ha exempelvis 2400p eller 2450p. Hur påverkar det mig?

Tack på förhand!

Svar:

16 nov 2021

Hej! 

På gymnasiet läser du olika typer av kurser. Du läser gymnasiegemensamma ämnen, programgemensamma ämnen, gymnasiearbete, programfördjupning, inriktningar och individuellt val. Individuellt val 200 poäng och ett begränsat antal poäng inom programfördjupningar (varierande antal poäng beroende på program) kan du välja utifrån en lista som skolan erbjuder. 

Du kan inte välja bort kurserna inom de gymnasiegemensamma, programgemensamma, gymnasiearbete, inriktningar samt en del av programfördjupningen. Det som kan hända är att du inte får ta din examen om du väljer bort obligatoriska kurser för ditt program. 

Prata med din studie- och yrkesvägledare om vilka kurser du kan välja och ändra och hur du går tillväga för att välja kurser. 

Lycka till! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information