Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Gymnasiet på annan ort

12 okt 2021
FRÅGA
Hej,
Jag bor i Stockholm och går i nian. Jag har kollat gymnasium runt om i Stockholm men även utanför. Jag har mitt dröm gymnasium som ligger i Varberg. De erbjuder både NIU och PSi, som jag vill gå. Jag ska gå vanlig linje med tillägga PSi. Men hur gör jag med boende, flytt osv. Har ingen aning hur jag gör.

Svar:

02 nov 2021

Hej!

Vad spännande att du tittar på en skola i en annan stad! Det finns möjlighet att flytta om du kommer in på en skola på annan ort. Vissa skolor har riksintag, exempelvis NIU och RIG. Då kan skolorna erbjuda elever boende. Annars söker du boende själv. Det finns då ett tilläggsbidrag du kan söka hos CSN för boendekostnader som heter inackorderingstillägg. Detta hittar du på CSN:s hemsida: https://www.csn.se/bidrag-och-lan/studiestod/tillagg-till-studiestodet/for-gymnasiestudier/inackorderingstillagg.html 

Du kan prata med din studie- och yrkesvägledare om hur du ska gå tillväga, men även kontakta skolan direkt om du har frågor. 

Lycka till! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information