Byta program

11 okt 2021
FRÅGA
Hej!

Jag har precis börjat 1an i gymnasiet och har valt samhällsprogrammet,men trivs inte riktigt. Jag har funderingar på att antingen gå i bygg eller el , då d är ”lätt” och bra sen i framtiden. Men jag kommer såklart lägga till kurser. Min fråga till dig syven är , kan jag lägga till matte 2a eller b i tvåan och sen matte 3a eller b i trean? Jag vill läsa matte alla år jag går i gymnasiet dvs matte 1,2 och 3 under dessa 3 åren i gymnasiet. Sen vill jag även lägga till andra kurser så jag ändå har bra möjligheter efter gymnasiet!

Svar:

02 nov 2021

Hej! 

Vad tråkigt att du inte trivs på programmet du valt. Det finns inget gymnasieprogram som är lättare eller svårare än något annat. Inom programmen läser man olika kurser och det handlar om vad du har lättare eller svårare för. Är du intresserad av ett yrkesprogram tillkommer även mycket praktiskt lärande, d. v. s. praktik. Dessa kurser är lika viktiga att få godkänt i som i mer teoretiska och högskoleförberedande. 

Det går exempelvis inte att byta ut kurser, utan som du säger får du då lägga till genom individuellt val, programfördjupning eller utökade kurser. 

Vill du vara säker på att du får högskolebehörighet rekommenderar jag dig att kontakta din studie- och yrkesvägledare så ni kan lägga upp en fungerande studieplan för dig. 

Lycka till! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information