Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Läsa juridik och kriminologi

09 okt 2021
FRÅGA
Hej!
Jag är intresserad av kriminologi och juridik och vill gå samhällsvetenskapsprogrammet. Det finns bara ett fåtal gymnasium i Stockholm (där jag bor) som har särskild inriktning kriminologi eller juridik. Jag undrar därför vilka gymnasium i Stockholm som har något av de två områdena som tillval eller liknande om jag går samhällsprogrammet?

Tack på förhand!

Svar:

27 okt 2021

Hej! 

I Stockholms län erbjuder två gymnasieskolor Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning juridik och kriminologi. JENSEN Gymnasium i Nacka Strand och Kungsholmens Västra gymnasium. Här kan du läsa mer om skolorna: https://www.gymnasium.se/sok/juridik-stockholms-lan/c33-d87130?q=kriminologi%20 

Andra Samhällsvetenskapsprogram erbjuder även elever att välja juridikkursen Rätten och samhället genom programfördjupning. Du kan även se vad som går att välja i ditt individuella val. 

Juridik är en av inriktningarna på Ekonomiprogrammet, så vill du gärna läsa juridik skulle jag rekommendera dig att kolla lite på Ekonomiprogrammet inriktning Juridik om det kan vara något för dig. 

Lycka till! / Hannah, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information