Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag ta studieuppehåll?

03 okt 2021
FRÅGA
Hej! Jag började mitt första år på gymnasiet i år men märkte snabbt att min psykiska hälsa hindrar mig för att både gå till skolan eller plugga på mina läxor. Jag har därför tänk på att ta ett sabbatsår. Däremot vill jag ej behöva gå om mitt första år och undrar därför om man kanske kan ta ett studieuppehåll under bara en termin eller så. Jag vill helst bara kunna fortsätta mina studier under vårterminen som vanligt i samma klass och i samma årskurs. Vet ej hur det funkar. Tacksam för svar!

Svar:

21 okt 2021

Hej!

Din fråga finns besvarad sedan tidigare. Du hittar svaret här: https://www.gymnasium.se/Sections/faq/FAQQAA.aspx?questionid=22702&subjectid= 

Man har tyvärr inte rätt till studieuppehåll. Detta innebär att det inte finns garanti för att det finns plats på samma skola och program kommande år. Alla elever som är i behov av särskilt stöd har rätt att få särskilt stöd. Jag rekommenderar dig att kontakta exempelvis studie- och yrkesvägledare, mentor eller skolans kurator för att diskutera varför du vill avbryta dina studier och eventuellt komma fram till en lösning för att kunna gå kvar. 

Lycka till! / Hannah, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information