Byta program

01 okt 2021
FRÅGA
Hej!
Jag sökte till sambeteende, estet och samdesign, och sedan gjorde jag inte in antagningsprovet (vilket jag ångrar grovt nu i efterhand), och kom in på sambeteende i höstas. Nu har jag insett att det är helt fel linje för mig, och jag har satt mig som reserv på estet o samdesign, men vet varken plats jag har, eller om jag ens har någon chans, och jag mår så dåligt över att jag kanske aldrig kommer komma in på estet/samdesign Kan man se vilken plats man är på, och finns det något annat man kan göra än att vänta på lediga platser?

Svar:

21 okt 2021

Hej! 

För att kunna byta skola eller program måste det finnas lediga platser. När antagningsperioden är slut får skolorna själva styra över om de tar in elever vid eventuella avhopp eller inte. Du kan vända dig direkt till studie- och yrkesvägledare eller rektor till den skolan du vill byta till och se om de har möjlighet att ta emot dig. 

Har perioden inte tagit slut får du invänta antagningsbeskedet. Skulle det vara så att du inte kan byta finns alltid möjligheten att gå kvar första året och sedan söka på nytt nästa år. Hoppar du helt av din nuvarande utbildning finns ingen garanti att få plats någon annanstans eller komma tillbaka om du ångrar dig. Du kan kontakta studie- och yrkesvägledare på din skola och se vad det finns för möjligheter. 

Lycka till! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information