Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Gymnasieval

28 sep 2021
FRÅGA
Hej,

Jag går i nian. Jag har en lång fråga som jag vill få svar på: ) jag vill bli läkare och senare specialisera mig till Onkolog, för att hjälpa barn med Cancer. Jag vill plugga i ett engelsk gymnasie då jag vill plugga universitet i London. Men det har jag hittat. Jag vill även jobba med politik samtidigt som jag pluggar och jobbar som läkare. Med miljö frågor, utbildning och lite allt om politik faktiskt. Därför vill jag vara med stora projekt med EU. Jag vill bygga ett internationellt sjukhus som hjälper många, bl,a fattiga länder med barn och vuxna som behöver vård. Kan man ha internationell sjukhus? Hur kan jag jobba i riksdagen och med EU? I skolan förresten har jag A i alla ämnen, det är för att jag älskar precis alla ämnen, vilket gör att jag inte vill hålla på med ett yrke i framtiden utan bolla med många saker samtidigt. Jag måste nu säga att jag älskar Svenska och att skriva dikter, därför vill jag bli en känd poet i världen och ta olika kurser om Svenska litteratur på gymnasiet. Mitt önskemål i gymnasiet är att kunna plugga upp till matematik 5 och matematik specialisering, alla nivåer på NO-ämnen och SO-ämnen, men även kurser om Svenska, Engelska och Tyska. Hur ska jag göra? Får jag ta så många kurser? Jag mår ändå bra av att plugga och det tar all min stress liksom. Kommer jag hinna göra det under 3 år eller kan jag få plugga kurser under sommaren och julen? Kan ni snälla hjälpa mig till att nå min dröm och kanske göra en liten skillnad i världen?


Hälsningar,


en förvirrad femtonårig tjej

Svar:

21 okt 2021

Hej!

Vilka häftiga ambitioner du har! Dina drömmar låter otroligt spännande.

Det är möjligt att lägga till kurser men skulle föreslå att du kontaktar de skolor du är intresserad av och ser vad det finns för möjligheter. Prata även med din studie- och yrkesvägledare och bolla lite idéer.
Du kan söka ett program som innehåller så många av de ämnen du söker och sedan se vad som är möjligt att lägga till. 

Läsa gärna mer på vår hemsida om både gymnasieprogram och universitetsutbildningar: https://www.gymnasium.se/ & https://www.studentum.se/utbildning/statsvetenskap 

Lycka till! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information