Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur kan jag hoppa av gymnasiet?

25 sep 2021
FRÅGA
hej
hur går man tillväga för att hoppa av gymnasiet

mvh

Svar:

27 sep 2021

Hej, 

Det kan vara bra om du pratar med studie- och yrkesvägledaren och kuratorn på skolan för att prata om detta, om det handlar om något specifikt som gör att du inte vill eller orkar plugga längre kan det finnas lösningar som gör din skolgång lite lättare och hjälper dig där det inte känns så bra. Känns det för tufft med takten och att du läser för mycket på en gång kan du prata med din rektor om att läsa ett reducerat program, eller med kuratorn om du känner dig stressad och nere, om det handlar om själva skolan kan du prata med din studie- och yrkesvägledare om att kanske byta program eller skola till något som känns lite bättre!

Om du verkligen inte vill vara kvar på skolan är det bra att du tänker på det ordentligt innan du fattar ett beslut! Detta måste även ske i samråd med dina vårdnadshavare om du är minderårig. Tänk också på att det kan bli svårt att få jobb utan gymnasiebehörighet. Din studie- och yrkesvägledare och rektor kan hjälpa dig och dina vårdnadshavare att fortsätta framåt, om du inte längre vill gå kvar. Jag tipsar dig verkligen att prata med kuratorn på skolan först, det kanske finns några alternativ som ni kan komma fram till tillsammans som du tycker passar dig och din situation! 

Stort lycka till! /Petra, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information