Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur hittar man bostad?

14 sep 2021
FRÅGA
Hej jag ska gå i ett gymnasium som inte finns i min kommun utan 2timmar bort och jag vill flytta dit men jag vet inte hur man hittar en bostad som ör billig jag har kollat på studentbostäder med de är både för dyra och väldigt stora för mig. Och jag vet inte om min skola har tillgång till boende. Mina föräldrar är helt ok med att jag flyttar dit men hur hittar jag boende

Svar:

16 sep 2021

Hej,

Vad roligt att du ska börja på gymnasiet!  Om man flyttar för att gå i gymnasiet så får man försöka hitta en lägenhet på egen hand om det inte är så att skolan har internat. För att få studentbostäder krävs att man går en eftergymnasial utbildning. Så det finns tyvärr ingen hjälp att få utan det är upp till dig och din/dina vårdnadshavare att hitta bostad. 

Däremot så finns det vissa bidrag som man kan söka som kan hjälpa till med kostnaderna, t.ex. inackorderingstillägg. Du kan läsa mer om bidraget på CSN:s hemsida här: http://www.csn.se/komv-folkh-gymn/studiehjalp/hur-mycket-kan-du-fa/inackorderingstillagg/1.2847. Sedan får du ju också det vanliga studiebidraget från CSN.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information