Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur ska jag bli sjuksköterska?

26 aug 2021
FRÅGA
Hej!
Jag e undersköterska o jobbade på ett sjukhus för några år sen i en tyngre avd o blev uppsagt från jobbet 2020 i november pga min hälsa o min dröm ville jag bli sjuksköterska, men jag hade svårt att skolan dvs jag hade svårt att minna, när det kom prov i skolan då fick jag ”black out” o allt som jag pluggade bara försvann när jag satt vid provet oxå mådde jätte dåligt när jag fick veta om jag skulle göra prov i skolan o jag mår dåligt av att plugga o vet inte hur ska jag förverkliga min dröm o undrade vilken el vilka vägar ska jag gå o jag hade läst matte a-c, samhällskunskap a på gymnasiet nivå, engelska A, fysik a, naturkunskap 1a, 1b mm på komvux o inte hade bra betyg än vissa VG o G o hoppas att ni kan hjälpa mig o visa vilken el vilka vägar ska gå el kanske e redan kört för mig för jag e 48 gammalt? Tack på förhand, ta hand om er o kram
Med vänlig hälsning,

Svar:

30 aug 2021

Hej,

Vad roligt att du vill bli sjuksköterska!  Behörighetskraven för Sjuksköterskeprogrammet är grundläggande behörighet, matte 2a/2b/2c, naturkunskap 2 och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Om du läser dessa kurser är du behörig. Du kan kontakta Komvux i din kommun för vägledning och för hjälp med att göra upp en studieplan.

När det kommer till dina svårigheter i skolan så ska du även ta upp det med Komvux och fråga dem vilken hjälp du kan få. Det kan även vara bra att ta kontakt med kurator eller psykolog för att få hjälp med dessa problem.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information