Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Ska jag byta gymnasieprogram?

23 aug 2021
FRÅGA
Hej! Jag har precis börjat naturprogrammet på gymnasiet. Jag valde det för jag har lätt för matte och NO ämnena men jag känner mig osäker om jag ska byta till ekonomi. Jag älskar nämligen SO ämnena och är helt okej på dem. Jag dras därför till hur ekonomi programmet har mer utav dem. Jag har också haft en svår tid att passa in i min klass och kommer oftast hem osäker om jag har gjort rätt val. Mitt drömjobb är antingen arkitekt, lärare eller kanske en apotekare. Har jag gjort rätt val? Kan man hitta ett sätt att lägga till mer SO ämnen bland naturkurserna? Jag är också osäker att jag kommer klara det eftersom jag har blivit så utmattad av stressen men att passa in i klassen jag förlorar helt enkelt motivationen till skolan…

Svar:

24 aug 2021

Hej,

Vad tråkigt att det känns som att du inte trivs! Det kan vara möjligt att byta men det är bra att verkligen tänka igenom saken först. Det ska du göra tillsammans med din studie-och yrkesvägledare i skolan. Tänk på att gemenskap kan ta tid att växa fram och att du kan prata med din skola om att lägga till mer samhällsämnen om du vill det. Det är helt upp till dig att avgöra om det är intressantare för dig att byta till ett annat program med mer samhällsämnen.

Lycka till och hoppas att du kommer att trivas bättre snart vad du än väljer att göra!

/Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information