Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur blir jag klar med gymnasiet?

06 jul 2021
FRÅGA
Hej. Jag är en tjej på 17 år som har haft mycket frånvaro eftersom att jag lider av en medfödd sjukdom. Skulle ha börjat vanligt gymnasium förra året men kom inte in eftersom att jag hade förlorat de flesta av mina betyg på grund av frånvaron. Så jag fick börja på ett introduktionsprogram istället.

Hade hoppats att det här året hade det blivit mindre frånvaro men jag gjorde en operation som hade skjutits up och som gjorde att jag var hemma i 1 och en halv månad.

Jag fick beskedet att jag inte är antagen på något program och att jag måste gå ett år till på introduktionsprogrammet även fast jag sökte på program inriktat val.

Min fråga är om det finns något annat sätt för mig att komma in eftersom det känns jätte jobbigt om jag måste börja första ting som 18 åring och ta studenten som 20 åring.

Tacksam för svar.

Svar:

07 jul 2021

Hej,

Vad tråkigt att du kommit efter! När du är 18 år kan Folkhögskola vara ett alternativ och efter 20 års ålder kan man istället gå Komvux. I övrigt så finns det inga andra sätt att gå klart skolan än genom de program man har behörighet för att gå. Det känns såklart tråkigt att komma efter andra jämnåriga men man måste ta hänsyn till sin egen situation. Du har ju förmodligen gjort ditt bästa och kan vara stolt över dig själv för det. Fortsätt med det och känn inte att du behöver stressa över det. Du kommer få din gymnasieexamen till sist och kan då fortsätta mot nästa mål.

Lycka till!/Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information