Kan jag byta gymnasieskola?

29 apr 2021
FRÅGA
Hej jag har redan bytt gymnasium i 2an men jag ångrar de mycket men iallafall nu går jag i en praktisk skola o ska börja i 3an efter sommaren. Nu är så att vad händer om jag får F i matte och i engelskan? Kan man igen bytta skola för jag tycker att dom lärare som har dom här ämnena är rå dåliga och beter sig illa mot mig. Har svårt att koncentrera mig i dom ämnena för att dom är inga bra lärare mot mig. Vet inte vad jag ska göra vill ju heller inte gå o komvux. De måste jag ändå göra för har inte haft kursen svenska 2. Men liksom i min gamla gymnasium så hade jag bra betyg inte längre. Jag går i en yrkes programm men vill liksom också börja i högskola efter 3an. Men vill ju heller inte gå om ett år i den här skolan, isf bytta till en bättre gymnasium och försöka. Tacksam för svar

Svar:

29 apr 2021

Hej,

Om du får F i betyg behöver du prata med dina lärare om vad som bör göras. Prata med rektorn om du inte vill prata med lärarna. Här kan du läsa mer om vad som händer om man får f i betyg: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/f-i-betyg-5051. 

Du kan gå till din studie- och yrkesvägledare i skolan så kan ni tillsammans ta reda på vilken utbildning som passar dina intressen och framtidsplaner bättre. Därefter hjälper studie- och yrkesvägledaren dig att kontakta ansvarig för gymnasieprogrammet du vill byta till för ta reda på om det finns en ledig plats åt dig.

Vänligen/ Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information