Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vad krävs för att läsa juridik i USA?

29 mar 2021
FRÅGA
Hej! Jag undrar vilka svenska meriter som krävs för att kunna plugga juridik på universitet i USA? behöver man gå ekonomi juridik i gymnasiet i Sverige eller är det endast några specifika kurser som man behöver läsa för behörighet till jurist programmet i USA?

Svar:

31 mar 2021

Hej,

Alla skolor har olika behörighetskrav så du skulle behöva bestämma dig för några universitet som är intressanta. När du vet det kollar du upp behörighetskraven för utbildningen du vill gå på universitetets egen webbplats. 

Hela utbildningen för att bli Jurist/Advokat på collage i USA, är ungefär 6-7 år lång, med ytterligare tid för att plugga inför de stora proven och väntan på resultaten. Först går man på universitet/högskola i fyra år med heltidsstudier som en "undergraduate" och där man behöver ta examen och få bachelors degree för att vara behörig till Law school. Sedan måste man klara av ett prov som heter Law School Admissions Test, eller LSAT. Betyget på detta prov kan vara avgörande om man vill komma in på en bra Law school. Om man klarar av provet och blir antagen på en Law school där man studerar på heltid, tar det 3 år att slutföra studierna. Efter det måste man klara av Bar exam för att kunna praktisera, där kan det ta ett par månader att plugga inför provet och ytterligare ett par månader att få resultatet. Detta kan se lite olika ut från stat till stat då de oftast har olika regler och krav. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information