Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur får jag tag på antagningsstatistiken till gymnaiset?

16 mar 2021
FRÅGA
Hej! Jag är en tjej på 15 år som går i 8an och har lite frågor inför gymnasiet. Jag har E i alla ämnen förutom bild, biologi och kemi som jag har C i, sen har jag D i fysik. Meritvärde : 187,5


Jag är väldigt sugen på att gå samhällsprogrammet på gymnasiet, men känns som att jag inte kommer komma in med mina betyg, jag har sett en sida där man kan kolla hur mycket meritvärde man ska ha för att komma in på alla linjer men kommer inte in på den sidan därav att jag skriver här och frågar istället:) Så min fråga är helt enkelt om ni skulle kunna kolla upp om det är helt omöjligt för mig att gå samhällsprogrammet efter grundskolan. Jag är medveten om att det är kvar ungefär 2 terminer tills jag ska välja gymnasie och linje men undrar hur det ser ut just nu med dessa betyg!:)

//

Svar:

17 mar 2021

Hej,

Om du inte kommer in på sidan så rekommenderar jag att du tar kontakt med skolan det gäller och frågar dem om deras antagningsstatistik. De delar säkert gärna med sig av den. Du kan säkert också få informationen om du går till din studie-och yrkesvägledare i skolan. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information