Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vad krävs för att bli tandsköterska?

28 feb 2021
FRÅGA
Jag kom till Sverige 2019. Nu går jag på 1an gymnasie och det vad jätte svårt att tänka vad jag ville välja för linje för att jag viste inte hur det går gymnasiet här. Så nu går jag på design textil gymnasie men jag tänkte fråga om jag kan gå för tandsköterska högskolan som är 1,5år efter gymnasiet? Nu hade vi att välja för högskola asså om vad vill vi gör efter gymnasiet så jag har lämnat att läsa Svenskan 2 behöver man nåt mer?

Svar:

01 mar 2021

Hej,

De flesta tycker det är svårt att välja gymnasium och veta vad vill göra efter gymnasiet. Det är inget fel att ändra sig senare, det går alltid att komplettera om du saknar något. 

Tandsköterska blir du om du läser en eftergymnasial utbildning på yrkeshögskolan på 1,5 år. För att vara behörig ska du ha avlagt en gymnasieexamen och många gånger krävs också att svenska 2 ingår i examen. Du kan kolla upp med den skola du vill söka till hur antagningsprocessen går till och du kan fråga dem om antagningskraven så att du är helt säker på vad som krävs. Du kan söka på tandsköterska på Studentum.se för att hitta lämpliga utbildningar. 

Prata sedan med din skola om att lägga till kurser om det skulle vara något du saknar.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information