Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur blir jag läkare efter Samhällsprogrammet?

12 feb 2021
FRÅGA
Hej, jag vill bli läkare och undrar om jag lägger till naturvetenskap 2 på samhälle programmet behöver jag endast läsa matte på komvux efter? Eller hur många kurser måste man läsa efteråt på komvux?

Svar:

14 feb 2021

Hej,

Vad roligt att du vill bli läkare! Om du går samhällsprogrammet så behöver du läsa till en hel del kurser på Komvux efter gymnasiet. Det kan också vara möjligt att du kan läsa några av kurserna redan nu om du kan välja dem som individuellt val eller som utökad kurs. Behörigheten för Läkarprogrammet är grundläggande behörighet, fysik 2, kemi 2, biologi 2 och matte 4. Naturvetenskap 2 kan inte ersätta fysik 2, kemi 2 och biologi 2.

Förutom behörigheten för Läkarprogrammet är det också viktigt att tänka på antagningspoängen. Antagningspoängen för läkarprogrammet kan se olika ut beroende på var i Sverige du studerar men oftast ligger det mellan 21,5-22,5 poäng så det är hög konkurrens för platserna till läkarprogrammet. För att få t.ex. 22,5 poäng behöver man A i alla ämnen som ger 20,00 poäng och fulla meritpoäng som är 2,5.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information