Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Naturbruksgymnasiet och hippolog

29 aug 2011
FRÅGA
Hej! Jag skulle vilja arbeta med hästar när jag blir stor. Men jag vet inte vad jag skulle vilja göra med hästar. Helst skulle jag vilja bli ridlärare. Vart kan jag söka om jag vill bli hippolog/ridlärare?

Tacksam för svar
Tamira!

Svar:

03 maj 2012

Hej Tamira!

Vad roligt att du intresserar dig för det! Om du vill arbeta med hästar skulle Naturbruksprogrammet passa bäst. Du kan läsa Naturbruksprogrammet med inriktning häst. Du kan även läsa Naturvetenskapsprogrammet för att vara säker på att du har behörighet att läsa vidare till hippolog på universitet eller högskola.

Det finns möjligheter för dig att förbereda dig till att läsa vidare på Sveriges lantbruksuniversitet för att bli till exempel lantmästare, skogsmästare, landskapsingenjör, trädgårdsingenjör, hippolog eller djursjukskötare. Då ska du förutom din yrkesexamen ha godkända betyg i :

    Svenska eller svenska som andraspråk 2 (Ingår i de programgemensamma ämnena)
    Svenska 3 (Möjligt att läsa inom programfördjupningen)
    Engelska 6 (Kan läsas som individuellt val eller som utökat program)

Gå in och läs mer om Naturbruksprogrammet här!

När du hittat det program eller den skola du vill gå lämna en intresseanmälan och få mer information om skolan och utbildningen.

Lycka till med dina gymnasiestudier!

Hälsningar

Sanna Erlandsson på Gymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information