Kan jag byta klass i gymnasiet?

18 jan 2021
FRÅGA
Hej.

Jag började ettan men jag blev sjukskriven strax efter höstlovet. i slutet av VT så beslutades det att jag skulle gå om, eftersom jag knappt hade gjort något skolarbete efter höstlovet.

Jag kom såklart in igen på min skola Jag hade jobbigt första månaderna då jag inte var van i att gå i skola men det gick på något sätt. Just nu har jag gjort klart en prövning, och är nästan fas i alla ämnen.

Det jag vill komma till är att jag vet att det är förmodligen alldeles för sent men jag vill verkligen inte gå i klassen jag har nu. Jag vill bara bli av med kurserna jag har nu och gå i tvåan. Alla jag känner och är vän med går i tvåan. Jag kommer inte kunna ta studenten med dem eller kunna träffa dem med distans och ingen fritid vissa har efter skolan. Jag vet att någon annan tog den "plats" jag lämnade genom att gå om. MEN jag vill bara gå i tvåan, jag vill inte gå i ettan.

Vad kan jag göra? Är det ens möjligt att jag kan tenta av mina ämnen/kurser jag har nu? Snälla?

mvh/

Svar:

19 jan 2021

Hej,

Vad tråkigt att du inte trivs! Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med detta utan det är din skola du ska vända dig till. Prata med rektorn där och fråga om det finns någon lösning som kan göra att du hinner i kapp åk 2. Om det inte finns det måste du dock acceptera att du inte kan det och börja jobba på att trivas med din nya klass istället. Det kan din kurator på skoaln hjälpa dig med. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information