Vilka yrken funkar utomlands?

28 dec 2020
FRÅGA
Hej, det har alltid varit min dröm att resa ganska mycket när jag blir äldre, och har funderat vilka jobb som tillåter mig detta, diplomat bland annat verkar interessant och låter delvist en resa ganska mycket och tillomed bo där, jag kan även välja ett vanligt jobb och försöka ta ledigt då och då för att kunna resa... När det gäller diplomat jobbet är jag lite oroad eftersom jag är inte bra med matematik osv, sociala ämnen, skriftliga ämnen samt språk ämnen är mer min starka sida... Skulle jag kunna få några tips? Tack i förväg Mvh

Svar:

29 dec 2020

Hej,

Vad roligt att du vill jobba utomlands! De flesta yrken som finns i Sverige finns också i andra länder så därför behöver du egentligen inte välja något bara för att det funkar utomlands. Om du söker utbildningar inom exempelvis yrkeshögskola och högskola/universitet brukar det stå med i utbildningsbeskrivningen om den är gångbar utomlands. Om det inte står det kan du kontakta skolan och fråga om det. 

Så fundera lite mer på vad du är intresserad av för yrken först och kolla sedan upp hur dessa yrken funkar utomlands (gärna i de länder du är intresserad av).

Lycka till! /Petra, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information