Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur blir jag läkare i Sydkorea?

26 dec 2020
FRÅGA
Hej!!
Jag börjar nian efter sommar lovet och jag har tänkt lite vidare.
Jag vill plugga Natur och bli läkare sen men jag ville plugga det i syd korea alltså jag håller på att lära mig koreanska. det var en dröm för mig att bo i Sydkorea sen jag var liten så jag vet inte vad ska jag göra.
och hur många år kan man plugga där?
Tack!

Svar:

29 dec 2020

Hej,

Vad kul att du vill flytta till Sydkorea! Det finns möjligheter att studera till läkare i Sydkorea om du blir flytande i språket. Läkarutbildningar utomlands har oftast en ganska hög prislapp, eftersom terminsavgifter för själva utbildningen förekommer i nästan alla länder. Så det är bara att tänka på att man kan behöva spara ihop pengar till det. Sedan ska man även veta att man behöver göra kompletteringar om man senare vill kunna jobba med sin utländska utbildning i Sverige. 

Du måste kolla med de olika universiteten i Sydkorea vad som krävs för att komma in där. Men räkna med språktest i koreanska och engelska och möjligen även antagningsprov med höga poäng. Det är lättast om du tar kontakt med en organisation som hjälper till med utlandsstudier eftersom det kan vara komplicerat och tidskrävande att hitta all information på egen hand. 

Utbildningen till läkare kan ta mellan 6-11 år beroende på om du vill gå vidare och studera till specialistläkare (vilket de flesta gör). Men minst 6 år är grundutbildningen.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information