Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur blir jag mordutredare?

16 dec 2020
FRÅGA
Hej!
Jag skulle vilja bli mordutredare i framtiden, just nu går jag på samhällsprogrammet. I årskurs två ska jag söka en inriktning, jag kan välja mellan samhällsvetenskap eller kriminologi. Vilken passar bäst?

Efter gymnasiet vill jag studerar vidare, vad väljer jag för högskola, vilket program söker jag till dock vill jag inte gå polisutbildningen. Hur lång blir högskolans utbildning om jag vill blir mordutredare?

Svar:

17 dec 2020

Hej,

Vad roligt att du vill utreda grova brott! Kriminologi är den inriktning som passar yrket bäst. Det går nämligen att bli utredare av brott som kriminolog. Speciellt om du inte vill bli polis så kan just kriminologi vara ett bra val. Men man kan också gå utbildning inom t.ex juridik, beteendevetenskap, eller en annan akademisk utbildning exempelvis med samhällsvetenskaplig inriktning. 

Efter utbildningen söker man jobb som Civilutredare och försöker sedan genom fortbildningar och interna utbildningar skaffa sig tillräcklig kompetens för att kunna få jobba som utredare av grova brott. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information