Har gymnasiet något stöd för elver med ADHD?

01 dec 2020
FRÅGA
Hej jag ska börja gymnasiet om två år jag går i 8an nu å ja har redan börjat fundera på gymnasium. Men jag har ADHD och då är min fråga är det en bra skola för mig kan ja få hjälp om jag behöver det? Skulle vilja veta vad merit poängen är för att ta sig in på linjen samhälle inriktning psykologi skulle bara vilja veta lite allmänt om hur eran skola är!


Kram Hanna

Svar:

01 dec 2020

Hej,

Vad bra att du börjat fundera på gymnasium! Gymnasium.se är inte en skola men här kan du hitta de gymnasieskolor som finns. 

Skolan ska göra anpassningar inom ramen för den ordinarie undervisningen om en elev behöver det. Det här kallas för extra anpassningar. Om anpassningarna inte är tillräckliga kan eleven ha rätt till särskilt stöd. Så du ska kunna få den hjälp du behöver på alla skolor. Men det är en bra idé att kontakta de skolor du är intresserad av och fråga dem hur de arbetar för att hjälpa de som har ADHD. Det kan nämligen se lite olika ut på alla skolor så det är en bra sak att alltid fråga om.

Du kan välja mellan tre inriktningar på Samhällsvetenskapsprogrammet; Beteendevetenskap, Samhällsvetenskap och Medier, Information och kommunikation. På inriktningen Beteendevetenskap och på Medier, Information och kommunikation ingår en kurs i psykologi. 

Här kan du få en uppfattning av vilket meritvärde som krävs för att komma in på gymnasieprogrammet/gymnasieprogrammen du är intresserad av: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information