Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Kan jag gå gymnasiet i Sydkorea?

26 okt 2020
FRÅGA
Hej! Jag går 1a året på gymnasiet och vill börja studera utomlands, i Sydkorea.
Jag vill gärna börja där så snabbt som möjligt men jag vet inte om det går att fortsätta gymnasiet utomlands?

Jag pluggar lite koreanska på fritiden men kan jag gå på en gymnasieskola där även fast jag inte är flytande? Kan jag då ta koreanska kurser samtidigt?

Hur funkar det med boende? Kan jag bo hos en familj?

Kostnad?

Efter jag har gått gymnasiet kan jag söka till universitet samt jobba då? Kan jag bo kvar?

Svar:

26 okt 2020

Hej,

Vad roligt att du vill bo i Sydkorea! Det finns internationella skolor där som tar emot engelskspråkiga elever. Om du vill gå hela gymnasiet i Sydkorea så bör du ansöka direkt till skolan du vill gå i. Du kan fråga dem om hur deras ansökningsprocess ser ut och vilka behörighetskrav som finns. Så hör av dig direkt till de skolor du är intresserad av. Fråga också om det är möjligt att på egen hand flytta och gå i skolan.De flesta internationella skolor brukar bara vara öppna för de som flyttar till landet med sin familj.

Sydkoreanska skolor kräver att du talar flytande koreanska och kan ha behörighetskrav som du inte kan uppfylla då du inte är koreansk medborgare, men även där gäller det att du kollar med skolorna vad som krävs. Tänk också på att du behöver dina föräldrars medgivande, visum, att dina föräldrar troligen måste stå på kontraktet för ditt boende och att det kan bli kostsamt att betala för utbildning och andra kostnader i Sydkorea. Jag känner inte till om det är möjligt att hitta en familj man kan bo med, men räkna med att även det kan bli dyrt. 

Du kan såklart söka till universitet efter gymnasiet. Om du kan stanna beror på om du kan få visum och har råd att stanna. Det kan vara svårt att veta på förhand så du får ta en ska i taget. Men det är självklart möjligt.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information