Kan jag börja om med spanska i gymnaiset?

20 okt 2020
FRÅGA
Hej.
Jag är superdålig på spanska och har ingen motivation. Alla andra i min årskurs ( 9:an ) är mycket högre upp i kunskap än jag. Vet inte hur jag ska förklara det, men det är ingen idé för mig att fortsätta spanskan på gymnasiet om jag inte ens kan grunderna från 6:an. Jag kan inte bygga i luften utan måste kunna en grund.
Därför har jag funderat på om jag behöver medvetet få icke godkänt i spanska, för att kunna börja nybörjarspanska på gymnasiet eftersom att man annars måste gå Fortsättning, och inte nybörjarspanska. Funkar detta? För jag vill händer prioritera mina betyg på gymnasiet och för att kunna få godkänt på gymnasiet måste jag gå nybörjarspanska. Hur ska jag göra? Mvh

Svar:

21 okt 2020

Hej,

Du kan välja att gå spanska från början på gymnasiet utan att få F i spanska i 9:an. Du kan också välja att börja läsa ett nytt språk i gymnasiet. Man förlorar den meritpoäng man kan få för moderna språk genom att börja om men det kan du ta igen genom att läsa extra engelska eller matte. 

Jag vet inte varifrån du hört att du måste gå fortsättning på spanska bara för att du läst det i grundskolan. jag är ganska säker på att det inte stämmer. Men kolla med den personen ifall du har missuppfattat något. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information