COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vad ger meritpoäng på gymnasiet?

29 jul 2020
FRÅGA
Hej, min dotter ska gå Bild och formgivning. Hon har möjlighet att lägga till spanska som individuellt val (språk hon läst i grundskolan). Vi funderar nu på vad det får för konsekvenser om hon INTE väljer att fortsätta spanskan. Kommer detta påverka hennes betyg/poäng och därmed möjlighet att komma in på den högskoleutbildning hon vill? Om inte väljer spanska finns det då möjlighet till andra individuella val som ger samma poäng? Tacksam för hjälp! Mvh

Svar:

31 jul 2020

Hej,

Att fortsätta med spanska kan ge mer meritpoäng för moderna språk men även andra kurser kan ge meritpoäng. Man kan få maximalt 2,5 meritpoäng. Man kan få meritpoäng för kurser i moderna språk, engelska och matematik - oavsett vilken utbildning du söker (med vissa undantag av skolor som inte erkänner meritpoäng). Du kan se exakt vilken meritpoäng du får för vilka kurser här: https://www.studentum.se/Meritpoaeng_och_omraadesbehoerighet__d4921.html.

Lycka till! /Petra,SYV

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin