Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur blir jag forsknings-och utvecklingschef?

13 jun 2020
FRÅGA
Hej , jag har ett par frågor . Har alltid haft intresse för forskning , labb och no ämnena. Min fråga är nu hur blir man forsknings- och utvecklingschefer nivå 1 och hur länge tar utbildningen ?

Min andra fråga är kan jag bli forsknings- och utvecklingschefer nivå 1 Kan jag ta teknikprogrammet och lägger till kurser? Isåfall vilka kurser behöver jag lägga till?

Svar:

14 jun 2020

Hej,

Som forsknings-och utvecklingschef kan du olika arbetstitlar, men det gemensamma är att yrket innebär att du leder forsknings och utvecklingsarbetet i företag eller organisationer. Forsknings-och utvecklingschef är en tjänst man kan söka, inte ett yrke i sig. Man kan alltså inte gå någon specifik utbildning för att bli det, utan du måste välja ett område som du vill bli forsknings-och utvecklingschef inom. 

Du kan ta ta ett gymnasieprogram inom det område du är intresserad av. Är det teknik du är intresserad av kan du ta Teknikprogrammet och sedan plugga vidare inom teknik på högskola. Efter att ha forskat och arbetat inom ditt valde teknikområde så kan du kanske söka tjänster som forsknings-och utvecklingschef.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information