Kan jag gå stylist linjen med f i engelska?

09 jun 2020
FRÅGA
Hej, jag är en Tjej på 16år som valt att plugga i Stocholm stylist linjen Men är osäker om jag kan komma in. Undrar då om man kan komma in med ett E i matte och svenska och ett F i engelska eftersom jag kommer från en annan stad blir det svårare för mig att komma in i Stocholm med F i engelska?? Ska flytta till en vän som inneboende så har en adress :)

Svar:

09 jun 2020

Hej,

Alla nationella gymnasieprogram kräver att man har godkänt betyg i matte, engelska och svenska. Här kan du läsa mer om vilka behörighetskrav de olika gymnasieutbildningarna har: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/gymnasiebehorighet-4264. Om man inte har behörighet till ett nationellt gymnasieprogram så kan man gå ett Introduktionsprogram där man läser upp sin behörighet. Efter att man har behörigheten så kan man fortsätta till det program man vill gå.

Det finns olika Introduktionsprogram så du bör prata med din Studie-och yrkesvägledare i skolan så att du kan välja det som passar dig bäst. Här kan du läsa mer om introduktionsprogrammen: https://www.gymnasium.se/sok/introduktionsprogrammet#moreAboutSearch. Introduktionsprogrammen går tyvärr inte att läsa på andra orter än hemorten så det är viktigt att du diskuterar detta med din skola. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information