Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Kan man gå gymnasiet på Svenska skolan i London?

04 maj 2020
FRÅGA
Hej
Min dotter är intresserad att studera gymnasiet alla tre år i svenska skolan i London. Kan hon få bidrag från kommunen? Kan hon få någon bidrag för boende? Lite orolig för Brexit. Om hon anmäla inte till någon gymnasiet här i Sverige kan hon få en plats om hon skulle komma tillbaka efter ett år?
Som jag förstår är den en privat skolan.
Mvh

Svar:

05 maj 2020

Hej,

Det kan vara möjligt att få bidrag från kommunen för att studera på en svensk skola utomlands. Ta då kontakt med din hemkommun och fråga om de skickar med skolpeng för ett eller flera läsår på en svensk utlandsskola. Utöver detta kan man också få studiebidrag för gymnasiala utlandsstudier, ansökan sker direkt till CSN och mer information hittar du på deras hemsida. Ni kan även kolla möjligheten att få inackorderingsbidrag på CSN. 

Här hittar du information om finansiering av utlandsstudier: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/finansiering-av-utlandsstudier-12021.

Svenska skolan i London är en privatskola och tar ut skolavgifter. Ta kontakt med skolan för att få uppgifter om ansöknings och terminsavgifterna. 

Om hon vill komma tillbaka till Sverige efter ett år kan hon ta kontakt med de skolor hon vill byta till för att kolla om de har lediga platser. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information