Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Introduktionsprogrammet

03 maj 2020
FRÅGA
Hej
Försöker hjälpa en person i min närhet som behöver lite hjälp för att välja rätt inför gymnasiet. Personen gick ut 9an med 45 poäng (3 st E och 1 st C). Hon har under året läst IM på en privatskola och höjt sina betyg. Hon har läst 7-8 ämnen (SV,ENG,MA,BIOLOGI,SAMHÄLL, GEO och HISTORIA tror jag. Hon är godkänd i alla ämnen nu.
Inför riktiga gymnasiet nästa år har hon valt en praktisk linje på samma skola som hon läst IM. Hon trivs inte alls på skolan men tänker att det är hennes enda val? När vi nu har pratat så säger hon att hon gärna skulle vilja läsa samhälls programmet på en annan skola. Vad har hon för möjligheter? Hur och på vilka poäng söker hon in? Får hon sitt meritvärde på de 11 ämnena hon har läst och fått godkänt i (9ans 45 poäng och resten från IM)?
Tacksam för hjälp.
MVH

Svar:

04 maj 2020

Hej,

Jag kan tyvärr inte hjälpa till då jag inte känner till just det här fallet. På Introduktionsprogrammen så har man en individuell studieplan och möjligheterna efter ett sådant kan se lite olika ut. Be henne gå till sin studie-och yrkesvägledare i sin skola och diskutera sina framtidsplaner med hen. De kan då lägga upp en plan som passar.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information