Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vilket yrkesprogram ska jag välja?

08 apr 2020
FRÅGA
Hej!
Jag heter Sara och går på ekonomi programmet första året. Jag vill byta min program till ett annat program som ska vara nära till ekonomi programmet för jag gillar juridik men jag har inte varit i Sverige länge det är bara tre år nu. Jag vill läsa ett program som har lite praktiska ämnet för uppveckla svenska språket och sedan börjar med juridik på universitetet. Jag känner mig just nu har jag mycket press på alla ämne allt är svårt för mig därför behöver lite tips på hur ska jag göra!!

Svar:

09 apr 2020

Hej Sara,

Om du vill gå ett yrkesprogram med praktik så är kanske Handels- och administrationsprogrammet det som är mest likt Ekonomiprogrammet. Men läs på om de andra programmen också innan du bestämmer dig. Du kan se alla program här och de program som är yrkesprogram och därför innehåller praktik är de som är märkta med en röd cirkel. 

När du läst på om de andra programmen kan du boka ett samtal med din studie-och yrkesvägledare i din skola så får du hjälp att fundera igenom ditt beslut. Hen kan även hjälpa dig att planera för hur du ska få behörigheten till Juristprogrammet efter det program du väljer och hur du hittar en skola som du kan byta till. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information