Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vilka universitet finns det i Stockholm?

28 jan 2020
FRÅGA
Hej
jag går i nian nu och undrar om man tar sambetende- pogrammet vilka universitet finns det inom Stockholm. Och om jag väljer sambetende kan man plugga vidare till barnmorska?

Svar:

10 feb 2020

Hej,

Det finns flera högskolor och universitet i Stockholm och söker du på det du är intresserad av att studera på till exempel Studentum.se kan du avgränsa sökningen på högskolor och Stockholm. Men några exempel är Stockholms universitet, Karolinska institutet, Södertörns högskola, Gymnastik-och idrottshögskolan, Handelshögskolan, Kungliga tekniska högskolan och Försvarshögskolan. 

För att bli barnmorska ska du först gå Sjuksköterskeprogrammet och där krävs: Grundläggande behörighet+ Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2 (eller Biologi 1, Kemi 1 och Fysik 1), Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2. Så det är dessa kurser som du behöver ha med i din gymnasieutbildning. På Samhällsvetenskapsprogrammet har man inte naturkunskap 2 så den behöver du lägga till i ditt individuella val för att du ska få behörigheten. Men det är en vanlig kurs så troligtvis kan skolan du väljer erbjuda dig att göra det (men kolla med skolan för säkerhets skull). 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information