Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vilka skolor har undervisning på engelska?

24 jan 2020
FRÅGA
Hej,

Vi är en svensk familj som ämnar flytta tillbaka till Sverige och Stockholm i sommar.

Vi har bott utomlands i många år och har en son som för närvarande går i 9:an. Han ska börja gymnasium i Sverige till hösten.

Han har hittills enbart gått på internationella skolor med engelska som undervisningsspråk och har aldrig gått i svensk skola. Det kommer inte vara möjligt för honom att klara ett gymnasieprogram med svenska som undervisningsspråk, utan vi måste hitta program i Stockholm med engelska som undervisningsspråk. Han läser Sofia Distans för att få ett slutbetyg i svenska för åk 9.

Vi behöver hjälp och råd med vad det finns för gymnasieskolor/program i Stockholm med engelska som undervisningsspråk, förutom IB-program, och hur vi ska tänka.

Sonen är intresserad av naturvetenskap och samhällskunskap.

Med vänlig hälsningar
Kristina Ek

Svar:

07 feb 2020

Hej Kristina,

Ni kan titta på Internationella Engelska Gymnasiet, The International School of the Stockholm Region (ISSR), Kungsholmens gymnasium / Stockholms Musikgymnasium, Rudbeck, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket och Stockholm International School. Sedan kan ni göra en sökning på gymnasieantagningens sida där man gör ansökan och ni kan även kolla listan här: https://www.gymnasium.se/sok/internationellt-stockholm/c598-d85569

Kontakta sedan skolorna för att få mer information om dem och ställ de frågor som är viktiga för er.

Lycka till!/Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information