Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Kan jag komma in på Naturvetenskapsprogrammet?

09 jan 2020
FRÅGA
Hej! Jag går just i sista halvåret i 8:an å funderar redan på gymnasiet å jag drömmer verkligen att bli en utbildad läkare , så jag antar då att man ska gå naturvetenskap som är högskoleförberedande, jag kämpar verkligen med mina betyg så jag kommer in på naturvetenskap när det är dags att börja gymnasiet, jag tycker väldigt mycket om att veta mycke om kroppen å alla no-ämnen å jag tror att läkare skulle vara något för mig. Jag har drömt om att bli just läkare, jag å min farfar har pratat väldigt mycke om just läkare sen jag gick i 7:an å vi släpper aldrig våra drömmar. Tror du jag har en chans att komma in om man har tillräckligt bra betyg i no-ämnena och svenska,engelska och matte . Tycker om matte också väldigt mycke

Svar:

28 jan 2020

Hej,

Vad bra att du redan funderar på gymnasievalet! Och vad roligt att du drömmer om att bli läkare! Om du vill bli läkare så är det Naturvetenskapsprogrammet med natur inriktning som kan ge dig den behörigheten. Det är jättebra att du gillar matte eftersom det är mycket matte på Naturvetenskapsprogrammet. 

Om du är intresserad och motiverad att komma in på Naturvetenskapsprogrammet tror jag säkert att du klarar det. Antagningspoängen som krävs för att komma in varierar mellan olika skolor och orter. På vissa orter kan det vara ganska låg poäng för att komma in medan det är jättehögt på andra så man kolla hur det ser ut på de skolor som kan bli aktuella för dig. Det kan man göra här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information