COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vad motsvarar matte C?

03 dec 2019
FRÅGA
Hej! Har en fråga om nivåerna i matte. Nu är det matte 1, 2, 3, a, b, c som var a, b ,c tidigare. Täcker c-matten idag in även a och b kompetensen? mvh. Per

Svar:

03 dec 2019

Hej Per,

Här hittar du en lista över de grundläggande kursernas gamla respektive nuvarande kursnamn med tillhörande poäng:

Med de nuvarande namnen är nivåerna på matte 1, 2, 3 och 4. Man kan läsa dessa i olika spår (A, B och C). A spåret i matte är det spår som används på yrkesprogrammen. Spår B och C används på gymnasiets högskoIeförberedande program ( spår C på Teknik och Naturvetenskapsprogrammet). Spåren handlar alltså bara om inriktningen på matten för att passa ett visst område. För de flesta högskoleutbildningar spelar spåret ingen roll men det kan hända att spåret specificeras.

Lycka till! /Petra,SYV

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin