Vilket gymnasieprogram ska jag välja?

23 nov 2019
FRÅGA
Hej, jag är intresserad av två olika program, vilket ska jag välja?

Estet bild form, jag gillar att rita på fritiden och ES är ju högskoleförberedande men ändå ganska mycket praktiskt arbete. Det känns som det är lättare studie mässigt och jag får fortsätta med mitt intresse.

Humanist språk, jag gillar språk, moderna språk, ENG och SV är de ämnena jag har bäst betyg i. Jag tycker även ämnen som filosofi och retorik kan vara intressanta Man får även många meritpoäng av att läsa språk.

Vilket är bäst? På individuella val kan jag ju lägga till antigen bild ämnen eller språk ämnen så mitt val är ganska svårt.

Mvh Min

Svar:

25 nov 2019

Hej Min,

Jag förstår att det är svårt att välja! Du måste fundera på vad du tror blir bäst för dig och sedan ta beslutet själv. Det finns inget alternativ som är det bästa utan du får helt enkelt välja (och välja bort) helt efter vad du tycker.

Gå också till din studie-och yrkesvägledare i din skola och be om hjälp med detta. Hen kan i ett vägledande samtal hjälpa dig att fundera kring dig själv och ditt val. Det allra viktigaste är att du tar ett beslut (vilket som helst) och att du går gymnasiet och får en gymnasieexamen (från vilket program som helst). 

Lycka till med ditt val! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information