Kan jag byta gymnasieprogram?

07 nov 2019
FRÅGA
Jag går det första halvåret/den första terminen i estet & media år 1 och undrar om jag kan byta till teknikprogrammet (information- och medieteknik) nästa termin? Jag har ångest om mitt val alldeles försent och vill försöka byta till/testa teknik andra terminen.

Om jag skulle ångra mig igen (av varierande anledningar) och går tillbaka till estet & media år 2, skulle det också vara en möjlighet? Jag vill verkligen inte skjuta mig själv i foten i fall detta inte går så bra.

Svar:

08 nov 2019

Hej,

Om du har gått ett tag på gymnasiet och vill byta gymnasieprogram eller gymnasieskola ska du kontakta din studie- och yrkesvägledare på skolan du går på. Därefter kan ni kontakta ansvarig för gymnasieprogrammet du vill byta till och ta reda på om det finns några lediga platser och ifall det är möjligt att byta. Har man bytt så kan man inte automatiskt få tillbaka sin gamla plats om man skulle ångra sig. Den kan ha gått vidare till någon annan så det är samma sak som gäller då, att skolan måste ha en ledig plats på programmet och vara villiga att låta dig ta den. Så prata med din SYV i skolan så fort som möjligt så får du svar på dina funderingar. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information