Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vilket gymnasieprogram passar om jag vill bli lärare?

28 okt 2019
FRÅGA
Hej jag är väldigt intresserad i läraryrket. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska gå för att kunna bli lärare, vilken inriktning som passar och gynnar mest sen.

Svar:

29 okt 2019

Hej,

Vad kul att du är intresserad av att bli lärare! Det finns ganska många olika Lärarutbildningar. Beroende på vilka ämnen du vill undervisa i samt vilken nivå du vill undervisa på skiljer sig kraven på vilken behörighet du behöver. Därför kan det vara bra att fundera lite över vilken åldersgrupp du vill vara lärare för och vilka ämnen du vill vara lärare i. 

Det finns många olika inriktningar för dig som vill bli lärare; idrottslärare, förskolelärare, högstadielärare och gymnasielärare för att nämna några. Som lärare kan man undervisa i mängder av olika ämnen, det kan vara teoretiska, praktiska, estetiska och yrkesämnen.

Men bra val av gymnasieprogram för dig som vill bli lärare kan generellt vara något av de högskoleförberedande programmen till exempel Samhällsvetenskaps-, Naturvetenskaps-, Teknik- eller Ekonomiprogrammet. De kan vara bra val även om du är osäker på vilken typ av lärare du vill bli eftersom de ger behörighet till de flesta lärarprogram. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information