Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vilket gymnasieprogram ska jag välja om jag vill bli lärare?

19 okt 2019
FRÅGA
Hej!
Jag vill bli svenskalärare alternativt so-lärare för grundskolan årskurs 1-3 eller 4-6. Och jag skulle helst inte vilja gå samhäll för att det är svår matte där och jag har lite svårt för det. Finns det någon annan linje man skulle kunna gå, men fortfarande få utbildningen så man får gå på högskola/universitet?

Svar:

21 okt 2019

Hej,

Om du vill bli grundskollärare är det bra att gå en högskoleförberedande utbildning. Gymnasieutbildningar som är högskoleförberedande och ger behörighet till grundlärarprogrammet förutom Samhällsvetenskapsprogrammet är Ekonomi-, Teknik- eller Naturvetenskapsprogrammet. Om du vill välja något annat program så måste du kolla med skolan att du kan välja till de kurser som krävs. 

Samhällsvetenskapsprogrammet har endast två kurser i matte så det är inte något som ska vara omöjligt även om du har svårt för matte. Du behöver dessutom läsa minst två kurser i matte (matte 1 och 2) för att bli behörig till grundlärarprogrammet. Prata gärna med din mattelärare i skolan om du har svårt för ämnet så att du kan få tips och hjälp. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information