Hur blir jag veterinär efter Barn-och fritidsprogrammet?

15 sep 2019
FRÅGA
Hej
Jag har en fråga här, jag vill plugga till veterinär men går barn o fritid sista året. Har lagt till högskoleprogram i min kurs. Men måste gå natur.vad ska jag göra

Svar:

15 sep 2019

Hej,

Vad roligt att du vill bli veterinär! För att bli behörig till veterinärprogrammet på universitet/högskola behöver man grundläggande behörighet + Biologi 2, Kemi 2, Fysik 2 och Matte 4. Det är bara Naturvetenskapsprogrammet med naturinriktning som ger den behörigheten på gymnasiet som du har förstått.

Du kan prata med din skola om att lägga till några av dessa kurser som behövs. Troligen kommer du inte hinna med alla. Det är rektorn som bestämmer om man får läsa en eller flera utökade kurser eller inte så du kan ta kontakt med rektorn och fråga om det. 

Efter gymnasiet kan du gå ett naturvetenskapligt basår eller läsa in kurserna du saknar på Komvux/vuxenutbildningen. Det krävs höga betyg för att komma in på Veterinärprogrammet så ibland måste man också läsa upp en del betyg på Komvux och/eller göra högskoleprovet innan man kan komma in. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information