Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur blir man inredningsarkitekt?

05 sep 2019
FRÅGA
Hej, jag undrar vilken program man ska gå i om man vill bli inredningsarkitekt! Jag har sökt om det och det finns olika svar men jag vill gärna få ett svar så att jag vet! Vänliga hälsningar//Sarah

Svar:

06 sep 2019

Hej Sarah,

Vad roligt att du vill bli inredningsarkitekt! För inredningsarkitekt yrket kan det se lite olika ut med behörigheter beroende på vilken universitet/högskola utbildningen ges på. Gemensamt för de flesta, om inte alla utbildningar, är grundläggande behörighet. Denna behörighet får du av alla högskoleförberedande program och även om yrkesprogram om du väljer till det. Sedan finns det ofta också andra prover som står för den särskilda behörigheten och där urvalet görs på konstnärlig grund. Det kan handla om arbetsprover, skriftlig motivering och intervjuer. Exakt hur dessa ser ut kan som sagt variera.

Det Estetiska programmet eller Teknikprogrammet kanske skulle vara intressanta för dig. Men det är inte något program som du måste gå så du kan välja det som du tror kommer intressera dig mest. Det kan vara bra att du oavsett vilket program du väljer lägger tid på att utveckla din konstnärliga förmåga så att du är beredd på de arbetsprover som kan komma.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information