Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Ska jag byta gymnasieprogram igen?

19 aug 2019
FRÅGA
det är såhär att jag börjar tvåan om 3 dagar och det känns fel. när jag sökte in till ettan så sökte jag vård och jag kom in och gick där ungefär 3månader. sen bytte jag till bygg och anläggningsfordon. men nu känns det som att jag vill byta tillbaka. dehär är skit jobbigt. och jag skulle inte orka gå om ettan en gång till.

Svar:

20 aug 2019

Hej,

Vad tråkigt att det känns fel! Du ska kontakta din studie- och yrkesvägledare på skolan du går på. Ni kan tillsammans ta reda på vilken utbildning som passar dina intressen och framtidsplaner bättre. Därefter kan ni kontakta ansvarig för gymnasieprogrammet du vill byta till och ta reda på om det finns några lediga platser.

Då tar ni också reda på om det du har läst hittills motsvarar den nya gymnasieutbildningens kurser. Blir de inte tillgodoräknade kan du behöva gå om ett år, eller läsa extra kurser vid sidan om eller på Introduktionsprogram (IM). Börja med att kolla upp vilka möjligheter som finns och fundera sedan på om du tycker det känns bäst att byta eller inte.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information