Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vad gör jag om jag valt fel inriktning på gymnasiet?

19 aug 2019
FRÅGA
Hej, skolan började idag och jag känner mig som att jag valde fel program och skola. Jag går teknikvetenskap och skulle gärna vilja börja medieteknik. Mina betyg är ganska höga och det räcker för att komma in i det gymnasiet. I grundskolan hade jag en dålig syv som inte kunde hjälpa mig så mycket, jag fick aldrig veta att det fanns en medietekniks linje tills sista sekunden,då jag inte visste vart jag ville börja. Jag är nu deprimerad och har ont i magen. Jag vet inte vad jag ska göra. Snälla hjälp hjälp

Svar:

20 aug 2019

Hej,

Informations- och medieteknik är en inriktning på Teknikprogrammet så jag skulle inte säga att du valt fel program om du redan går Teknikprogrammet. teknikprogrammet har fem inriktningar; Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, Produktionsteknik, Samhällsbyggande och miljö och Teknikvetenskap. Om du vill byta inriktning så kan du börja med att prata med din skola om det. Är det viktigt för dig att byta skola så kan du ta kontakt med skolan du vill byta till och fråga om det är möjligt. Det är bara möjligt om det skulle finnas en ledig plats och ingen som står på kö.

Men tänk på att det inte är så stor skillnad mellan inriktningarna. Det handlar om några få kurser som skiljer sig. Och vill du syssla med medieteknik i framtiden så hindrar de andra inriktningarna på Teknikprogrammet inte dig från att göra det. Läs på om vilka kurser det handlar på länken till Teknikprogrammet ovan och gå sedan till din Studie-och yrkesvägledare i din skola och diskutera saken. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information