Vad gör jag om jag inte kommit in på gymnasiet när skolorna har börjat?

18 aug 2019
FRÅGA
Skolan börjar imorrn och jag har inte kommit in på mina val. Vad ska jag göra? Ska jag sitta 8ch vänta tills jag kommer etta på reserven?.

Svar:

19 aug 2019

Hej,

Vad tråkigt att du inte kommit in någonstans än! Men reservantagningarna fortsätter en bit in på terminen så du har fortfarande chans att bli antagen. Många kommuner skickar brev efter slutantagningen eller senare under sommaren med en inbjudan till samtal för vägledning om du inte antagits någonstans under sommaren. Du kan ta kontakt med gymnasieantagningen i din kommun och fråga hur de brukar hjälpa de som inte har kommit in och när du kan förvänta dig ett besked. 

När skolorna har börjat (och ofta en tid innan det) så har de hand om sin egen reservantagning När skolorna tagit över sin egen reservantagning så ska du kontakta dem direkt för att höra hur du ligger till på reservlistan alternativt om du vill ställa dig i kö till en utbildning. Så du skulle kunna kontakta skolorna du är på kö till och fråga hur det ser ut för dig just nu. Kanske finns det även några skolor där du inte står på kö som du skulle kunna höra av dig till? 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information