Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur lång tid tar Introduktionsprogram?

09 aug 2019
FRÅGA
Hej! Jag har sökt vård och omsorg i år men kom inte in pågrund av att ja har F i engelska och matte, men godkänt i resten av ämerna. De känns onödigt att ja ska behöva gå ett extra år och plugga upp det, när jag var 5 poäng att var godkänd ifrån matteprovet jag gjorde på sommarlovskolan. Tror du jag kan plugga upp engelska betyget eller mattebetyget under en termin? Är väldigt intresserad i vården så tror jag kommer klara att plugga upp de under en kort tid. Och en sista fråga, måste man gå introduktionsprogram i sin hemkommun då man inte gillar folket som går där?

Svar:

11 aug 2019

Hej,

Jag förstår att det känns tråkigt att inte komma in! Jag kan tyvärr inte svara på hur det kommer att bli för dig eftersom alla på Introduktionsprogrammen får en egen studieplan, men det kommer din nya skola att kunna hjälpa dig med. 

Din kommun kan ha samverkansavtal med andra kommuner, och då är det möjligt att söka Introduktionsprogram i en annan kommun. Du kan prata med din studie- och yrkesvägledare för att ta redan på om din kommun/skola samarbetar med andra kommuner där du vill studera. När det gäller introduktionsprogram kan olika villkor gälla för olika inriktningar.

Du behöver söka till ett Introduktionsprogram, om du inte redan har gjort det, så kontakta gymnasieantagningen i din kommun om du inte har gjort en ansökning.

Lycka till! /Petra,SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information