Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur tar jag gymnasieexamen på Komvux?

20 jul 2019
FRÅGA
Hejsan!
Jag har en påbörjad gymnasieexamen som gjordes på traditionellt sätt efter högstadiet, och jag har betyg i samtliga kurser(många F eftersom jag "hoppade av" sista året p.g.a. sjukdom). Jag har ett studiebevis.
Jag vill nu(några år senare) ha en korrekt gymnasieexamen för att kunna söka till universitetet, och undrar hur det går till då?
Jag har 1500 godkända poäng av 2500 lästa på Samhällsprogrammet i gymnasiet, och har senare läst Svenska 3 på komvux med godkänt betyg. Totalt alltså 1600 godkända poäng nu(bl.a. Svenska 1, 2 & 3, Engelska 5 & 6, samt Matte 1a). Jag har inget godkänt gymnasiearbete.

Utbildningarna jag är intresserade av på universitetet är alla tekniska eller naturvetenskapliga, vilket gör att jag behöver läsa upp mycket matte, fysik och kemi. Totalt ca 650 poäng. Räcker det med att jag läser upp dessa och eventuellt gör ett gymnasiearbete(jag har ett påbörjat) för att få ut en gymnasieexamen? Eller måste jag läsa upp de kurser som var i mitt ursprungliga program?

Tusen tack på förhand!

Svar:

22 jul 2019

Hej,

Om du vill göra klart gymnasiet så ska du kontakta Komvux i din kommun. De hjälper dig att planera dina studier så att det passar dig och dina mål. Det finns lite mer flexibilitet vad gäller kurserna på Komvux men du måste fortfarande ta gymnasieexamen i ett specifikt gymnasieprogram. Din studieplan tas fram och godkänns av ditt Komvux. Så ta kontakt med dem så fort som möjligt så får du hjälp.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information