Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Är det svårt att studera till läkare?

28 jun 2010
FRÅGA
Hej!
Jag ska börja 9:an nu efter sommaren och snart är det dags att välja gymnasium. Jag har länge varit inne på att vilja bli läkare. Men när jag har berättat för det för andra har vissa sagt "Det är riktigt tuff utbildning" och vissa säger "Men om du vill så klarar du det" Är det verkligen en SÅ svår utbildning? Är det den svåraste utbildningen? Är det natur som man ska gå om man vill bli läkare?

Tacksam för svar!! / Mvh Sofia

Svar:

Hej Sofia!

För att kunna läsa vidare till läkare efter gymnasiet bör du läsa Naturvetenskapsprogrammet eller en spetsutbildning med inriktning mot natur. Studierna blir mycket teoretiska och det är bra om du är studiemotiverad. Men man vet aldrig om man klarar det förrän man har försökt. Det är viktigt att känna efter själv. Av egen erfarenhet, så vet vi här på Gymnasium.se att om man gör något man brinner för så blir det mycket lättare och roligare att klara av!

För att komma in på en läkarutbildning på universitetet krävs det att du har höga betyg från gymnasiet eftersom konkurrensen är hård. Här kan du läsa mer om läkarutbildning på högskola och universitet.

Här kan du diskutera med andra om läkarutbildning utomlands efter gymnasiet

Diskutera läkarutbildning i Sverige efter gymnasiet

Lycka till!

Med vänlig hälsning
Linda på Gymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information