Hur ska man förbereda sig för gymnasiet?

08 apr 2019
FRÅGA
Finns de något gymnasium i Västerås som man kan gå estet musik utan att kunna något? Jag älskar musik o vill lära mig men jag kan inget om de, fick inte heller bra betyg i de i grundskolan för jag brydde mig inte alls om de då.
O om man vill gå Sam efter ett sabbats år är de svårt att komma in i allt efter? Kan man göra något innan man börjar gymnasiet lixom att plugga på matten eller så typ skaffa en hemma lärare som kan hjälpa en så man inte blir så efter när man börjar?

Svar:

09 apr 2019

Hej,

Jag hittar en skola med Estetiska programmets inriktning musik i Västerås. Du kan kontakta den och fråga om de har antagningsprov eller inte och hur antagningsproven eventuellt ser ut: https://www.gymnasium.se/skola/vasteras-gymnasieskolor/carlforsska-gymnasiet/estetiska-programmet-musik-535166.

Gymnasiet bygger på grundskolan och du borde alltså vara redo för den även om du tar ett sabbatsår. Men du kan såklart plugga på egen hand om du vill förbereda dig lite extra. Den bästa förberedelsen är nog om du fokuserar på åk 9 och gör ditt bästa där. Det finns möjlighet att skaffa extra hjälp om du vill det. Det kostar ju lite så du kanske ska prata med dina föräldrar/vårdnadshavare om det.

Vill du ha pluggtips inför gymnasiet så kan du läsa här: https://www.gymnasium.se/nyheter/inspiration/tips-bra-pluggteknik-10306.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information