Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag söka till en naturvetenskaplig utbildning?

23 jan 2019
FRÅGA
hej, vill jobba med biokemi i framtiden, har cirka 240 i meritvärde. bor i stockholm. vad kan jag göra för att söka och kan jag söka nån NA utbildning?

Svar:

24 jan 2019

Hej,

Vad roligt att du är intresserad av biokemi! Då låterNaturvetenskapsprogrammet som ett bra val. För att få en fingervisning om hur stor konkurrensen är om platserna till ett gymnasieprogram kan du kolla på förra årets antagningspoäng. Antagningspoängen skiljer sig mellan skolor, orter och år. Här kan du söka på de skolor som kan vara aktuella för dig: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542. Först väljer man ort och sedan söker man vidare på de skolor man är intresserad av.

Här kan man även kolla hur rikssnittet för de olika programmen har varit under åren 2016 och 2017 för att få en lite mer översiktlig  bild: https://www.gymnasium.se/nyheter/inspiration/snittbetyg-gymnasiet-2017-12455. Där kan man se att året 2017 var rikssnittet för Naturvetenskapsprogrammet 272.3 poäng. Men detta är som sagt ett genomsnitt för Sverige och behöver inte reflektera hur det ser ut där du bor. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information